Wekelijks komen de voetballers bij de sportinstuif om te trainen. Dit doen zij onder leiding van Bertus Heymen. Na een warming up en wat specifieke oefeningen, wordt er altijd nog een partijtje gespeeld. Regelmatig doen de voetballers mee met een toernooi in de regio. Hieronder een verslag van een toernooi, gespeeld op 21 maart 2015.

Zaterdag 21 maart werd er door Roel  Bart  Roy  Jeroen en Kaily  o.l.v.Frank en Bertus deelgenomen aan een INTERGRATIE zaal voetbaltoernooi van Lebenshilfe in het Duitse Rees.

Daar aangekomen in de sporthal moesten de voetballers hun namen opgeven om zo een indeling van de elftallen te maken. Waarom een intergratietoernooi?Het woord zegt het al, iedereen werd zo door elkaar gehutseld waardoor mensen met en zonder beperking,  groot en klein, oud en jong, met en zonder een been samen speelde.

Er werd gespeeld op kunstgras, met boording en alles omgeven met netten zodat er geen bal uit het veld kon, ook niet in de hoogte. Wedstrijden met veel en weinig doelpunten,fel en snel en keihard gebruik makend van de  boording. Onze spelers wisten zich goed staande te houden in het voor hun onbekende veld en met onbekende mensen. 

Jeroen was ook op dreef in de kleine ruimte met zijn techniek (onder andere zijn hakballetje waaruit werd gescoord) zijn kopbal waaruit hij scoorde, de enigste het toernooi. Roel werd uitgeroepen tot de beste keeper van het toernooi hij was echt heel goed voor zijn team  wat hem een mooie bokaal opleverde.

Ook Bart en Roy  pikten hun doelpunten mee in dit toernooi. Kaily was ook goed in de kleine ruimte. Omdat het team van Roel de eerste plek had  veroverd en daardoor de wisselbokaal wonnen gaven ze deze mee aan Roel van de Liemers, was goed over nagedacht, volgend jaar terug te komen. De spelers hebben echt genoten en veel ervaring opgedaan op deze mooie dag.

Tot slot gingen wij naar huis met een bal door Kaily in ontvangst genomen voor de instuif en ieder een sleutelhanger en een cadeau in de vorm van een rugzak sleutelhanger en chocola van Lebenshilfe

Kom jij ons helpen?

Zowel voor ons bestuur als onze activiteiten zoeken we nieuwe vrijwilligers. In onderstaande rij ziet u de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij Stichting Spel- en Sportinstuif gehandicapten “De Liemers”. Voor verdere informatie èn om u aan te melden als vrijwilliger klikt u op de naam van de vacature: 

• Bestuurslid
• Ondersteuning aan de deelnemers

Lees meer:
www.iedereenwelcom.nl

Agenda

In verband met de Corona is er tijdelijk geen Sportinstuif.

Wil je ons helpen?
Doneren kan via www.doneerdoel.nl

Waar en wanneer?

Elke woensdag ben je van harte welkom om bij ons te komen sporten!

Wij sporten van 18.30 tot 20.00 uur in sporthal de Muizenberg te Didam.

Wij vragen een kleine bijdrage van €3,00 van de sporters (sporten incl. consumptiebon).

Sponsor: editoo

Bekijk nu de nieuwste INFO!Onze INFO wordt mede mogelijk gemaakt door editoo. Dé specialist voor het maken van een eigen magazine of eigen clubblad!

Kijk op www.editoo.nl
voor meer informatie.

© Stichting Spel en Sport gehandicapten de Liemers