Over ons

Stichting Spel en Sport gehandicapten de Liemers is in het jaar 1977 opgericht door Dhr. Hell, Dhr. Chevalking en Dhr. Boorder. Nico Elderhorst was de grote starter van de instuif. Sinds het begin heeft de stichting al het doel om spel en sport aan te bieden voor mensen met een verstandelijke beperkingen onder begeleiding van vrijwilligers. Bijzonder dat dit doel (ruim 40 jaar later) nog steeds zo centraal staat!

In de jaren door zijn wij uitgegroeid tot een grote stichting, zo hebben wij wekelijks gemiddeld 60 sporters! Daar zijn wij elke keer weer erg blij en dankbaar voor.
 
 

Het belang van de Sportinstuif

 
 

Op onze sportavonden kunnen de deelnemers verschillende activiteiten doen zoals voetballen, sjoelen, pittenzakjes werpen, trampolinespringen, schommelen en nog veel meer. Wij wisselen iedere week de activiteiten af. In de zomer trekken wij erop uit om met onze deelnemers te genieten van een mooie fietstocht dit doen wij op tandems en duo fietsen. Een keer per jaar organiseren wij voor onze deelnemers en vrijwilligers een carnavalsfeest waarbij iedereen verkleed komt, een groot lentefeest, een voetbaltoernooi en een sinterklaasfeest waar iedereen kan genieten van heerlijke pepernoten.

Voor onze deelnemers is het erg belangrijk dat wij dit organiseren, zij kijken er iedere week naar uit om te kunnen sporten. Het is voor de deelnemers een plek waar zij zichzelf kunnen zijn en waar zij hun sociale contacten kunnen onderhouden. Voor deze doelgroep is het erg belangrijk dat zij kunnen bewegen en sporten. Het is een vast onderdeel geworden van hun structuur en dat is voor mensen met een beperking erg belangrijk.